Bruggen inpassen in omgeving

Bruggen inpassen in omgeving, landelijk of stedelijk

 Lichtspel verbijzondert viaduct

Een bijzonder lichtspel van allerlei tinten LED-licht zorgt ervoor dat het ecoduct Laarderhoogt over de Naarderstraat, met in het verlengde het ecoduct over de A1, een bijzondere belevenis is voor de omwonenden en passanten. De lichtslangen zijn tussen de prefab betonliggers verwerkt. Zo krijgt het viaduct een bijzonder karakter.


Foto Ineke Key Fotografie

Kleuren- en lijnenspel in havengebied

Witte gebogen keerwanden en antracietkleurige borstwering voor het duinviaduct  in de verlengde N15 op de Tweede Maasvlakte. Allemaal in prefab beton. Het nieuwe viaduct weerspiegelt de overgang van duinen naar industrie, met zowel organische als ritmische (haven)vormen. Concreet betekent dit onder meer sierlijk gebogen witte prefab betonnen keerwanden tegenover een strakke reeks brugpijlers. De borstweringen en pijlers zijn in antracietkleurig beton uitgevoerd, dat fraai contrasteert met de witte prefab betonnen keerwanden.


Nieuwe verbindingen in landschap

Het gebeurt niet vaak dat in een Design&Construct opdracht voor een verkeersbrug annex ecobrug de architectuur voor maar liefst 75% meeweegt. De Burgemeester Letschertbrug moest dan ook “passe in het landschap. De brug is uitgevoerd als tuibrug aan een organisch gevormde pyloon en twee identieke slanke verkeersbruggen in prefab beton uit te voeren, bekleed met zachtgroen gekleurde kunststof platen. Het architectenbureau maakt met de brug nieuwe verbindingen tussen, water, natuur en landschap. Zodoende worden de kunstwerken één met het landschap. Bij de aanblik lijkt het alsof het gras doorloopt, maar het leeft, spiegelt en kleurt naar de omgeving toe. 

 


Lees verder: Slank, stijlvol, sterk én lichtgewicht

Lees verder: GWW-constructies: uitstraling dankzij figuraties, kleurgebruik, bekleding

© 2015/2016/2017/2018 AB-FAB - Website ontwikkeling: Wurld