Alles over
prefab beton

Voordelen

Wat prefab u in algemene zin aan voordeel oplevert weet u vast al wel. Daarom beperken we ons hier tot de meest relevante aspecten die direct ingrijpen op uw bedrijfsvoering.


Minder bouwoverlast

Minder bouwoverlast (binnestedelijk)Door gebruik van geprefabriceerde bouwonderdelen krijgt de uitvoeringsfase een enorme versnelling.

 

Hoe sneller de bouwfase verloopt des te minder overlast er ontstaat voor bijvoorbeeld omwonenden.

 

Een snel en soepel verlopende bouwfase geeft natuurlijk ook financiële voordelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lagere beheerskosten

Door de bouwdelen slim samen te stellen en bouwdelen die bereikbaar moeten blijven (zoals bijvoorbeeld de installaties) bereikbaar te houden, kunnen de beheerskosten flink lager gehouden worden. Door dragende wanden in woongebouwen zoveel als mogelijk achterwege te laten, kan in ieder stadium de binnenindeling eenvoudig en tegen lage kosten worden aangepast. Prefab bouwdelen bieden de mogelijkheid om alleen de hoofdconstuctie een 'dragende functie' te geven. Hierdoor is de binnenindeling volledig vrij.

 

Sneller rendement door de korte bouwtijd

De bouwer mag het bouwproces dan wel tot zijn hoofdactiviteit rekenen, voor u is dit een noodzakelijk kwaad.

Immers in de bouwfase lopen uw kosten snel op zonder dat daar inkomsten tegenover staan.

Gebruik van prefab-oplossingen leidt tot een aanzienlijke versnelling in de bouwfase en daarmee

tot eerder rendement voor u.


De bouwversnelling verlaagt ook de totale projectkosten omdat bouwplaatsgebonden kosten en risicokosten vanzelfsprekend lager uitvallen.


Logistiek

Bij logistiek hoeft u niet alleen aan ‘vervoer’ te denken. Bouwlogistiek betreft het hele proces van aanvoer, verwerking en afvoer van mensen en middelen. Prefab-bouwoplossingen maken dit proces in ieder opzicht eenvoudiger. Om kwalitatief, betaalbaar en efficiënt te kunnen blijven bouwen zal de bouwplaats in toenemende mate een soort van assemblageplaats worden. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld de auto-industrie waar de assemblage-aanpak voor imposante stijgingen van zowel de kwaliteit als de geproduceerde aantallen heeft gezorgd.

 

© 2016/2017/2018 AB-FAB - Website ontwikkeling: Wurld