Parkeergarages

Voordelen proces

Ontzorgen

Het grote pluspunt voor menig bouwproject en -proces is het aanbod van een complete prefab parkeergarage. Engineering, het uitdetailleren en tekenen van prefab betonelementen, de productie en levering en zelfs de montage behoren in de prefab betonwereld in de meeste gevallen tot het totaalpakket van de fabrikant. Daarmee kan deze veel zorg uit handen nemen van de opdrachtgever. Dat heeft als belangrijk voordeel dat het project beheersbaarder wordt doordat alle verantwoordelijkheden bij één partij liggen. Bovendien is sprake van een hoge bouwsnelheid en ook hoge kwaliteit bij prefab beton.

Tijd

De waarde van prefab beton zit ook in de bouwsnelheid. Wanneer de woningen of kantoren goeddeels klaar zijn, maar de parkeergarage nog moet worden gebouwd, kan dit binnen enkele weken. Tijdens de bouw van de woningen en kantoren vindt de productie van de garage elementen op een andere locatie plaats. Dan volgt er een korte intensieve montageperiode en is het totale project gelijktijdig klaar. Dit heeft als voordeel dat de locatie van de parkeergarage tijdens de bouw kan worden benut voor onder andere de kraanopstelling.

Minder hinder

In luttele weken is een parkeergarage in prefab beton op te bouwen. Nadat de fundering klaar is, is het een kwestie van elementen leggen, afmortelen, afkitten en klaar. De snelle realisatie zorgt voor minimale overlast voor de omwonenden. Eén stroom van vrachtwagens gedurende die weken, maar dan is alles achter de rug.

Anna van Buerengarage in hartje Den Haag; dankzij prefab beton kon hier snel worden gebouwd