Esthetiek

Van subtiel detail tot statement

Van subtiel detail tot statement

De verrijking van de woninggevel kan in ‘gewoon’ grijs beton, maar het kan ook in allerlei vormen (gekleurd) sierbeton. Prefab beton kan bijvoorbeeld qua kleur, oppervlaktebehandeling en structuur perfect op (historische) materialen zoals zandsteen worden afgestemd. Dankzij hoogwaardige look-a-likes slagen architecten erin om binnen het budget toch een stuk authenticiteit terug te halen, zowel bij renovatieprojecten als vervangende nieuwbouw. Sierbeton is ook ideaal om een statement aan de woning te geven. Dit kan in de vorm van betonelementen met figuraties of een opvallende kleurstelling. Als summum kan de architect een in het oog springend motief in het betonoppervlak kiezen, wat een woningbouwprojecten een eigen smoel geeft.

Verleden vertaald naar heden

De sluitsteen, bekend uit gewelven in gebouwen uit het verleden, leidt in een hedendaagse vorm in prefab beton tot een karakteristieke detaillering.


Eerbied voor kasteelschoonheid 

Wil je het idee van een kasteel hebben, dan moet dit ook in de gevel tot uitdrukking komen. Bij dit project is gebruikgemaakt van sierbetonnen prefab betonelementen als onderdeel van de kasteelmuren. Op kenmerkende plekken refereren de grote bouwstenen aan de middeleeuwse opbouw. 


Opvallend en vrolijk

De ornamentiek van de Oostenrijkse architect Otto Wagner komt terug in de vorm van prefab betonnen gevelbanden met een 10 mm verdiept bloemreliëf. 


Eigenzinnig statement

Door voor de entree een massief aandoende prefab betonnen ligger met meegestort huisnummer te gebruiken, krijgt de particuliere woning een eigen gezicht.Lees verder: Metselwerk op prefab betonnen elementen