Betrouwbaar

De geprefabriceerde betonnen heipaal heeft zich al decennia bewezen als een betrouwbaar funderingselement. Wat zorgt ervoor dat de prefab heipaal zo betrouwbaar is, en wat zijn de voordelen van de heipalen ten opzichte van andere paal- en funderingssystemen?

  Heipalen

  De voordelen van geprefabriceerde betonnen heipalen

  Betrouwbaar

  De geprefabriceerde betonnen heipaal heeft zich al decennia bewezen als een betrouwbaar funderingselement. Wat zorgt ervoor dat de prefab heipaal zo betrouwbaar is, en wat zijn de voordelen van de heipalen ten opzichte van andere paal- en funderingssystemen?

   10 feiten

   1. Alle in de grond te brengen palen zijn nauwkeurig gedefinieerd.
   2. Alle palen worden geproduceerd onder gecontroleerde omstandigheden.
   3. Alle parameters zoals druksterkte en voorspanning zijn tevoren bekend
   4. De maatvoering en toleranties zijn gegarandeerd door controle voor installatie.
   5. Er bestaan geen twijfels over het resultaat, niets wordt aan het toeval overgelaten.
   6. De eventuele zettingen zijn beperkt tot minimale waarden.
   7. Voorspanning maakt dat palen trekspanningen kunnen opnemen
   8. Opheien (bij paalgroepen) kan worden gecorrigeerd.
   9. De palen zijn na installatie onmiddellijk belastbaar.
   10. Het resultaat is een starre fundering met een groot draagvermogen.

   Geprefabriceerd

   De betonnen heipaal is geprefabriceerd; hij wordt onder ideale omstandigheden in de fabriek gemaakt. Daardoor is de kwaliteit van de heipaal onafhankelijk van weersinvloeden, de grond en uitvoering. Voordat de paal wordt geheid, kan deze worden beoordeeld, de doorsnede en lengte worden nagemeten.


   productie heipalen lange bank

   De heipaal wordt tijdens heien getest

   De heipaal is de enige paal die tijdens de installatie het zwaarst wordt belast. Met de zware klappen van het heiblok wordt de paal volledig getest. Heeft de heipaal deze heiklappen weerstaan, dan is de paal in orde. De kwaliteit is indiscutabel. Daarmee geldt: heien is uitvoeringscontrole

   Minimale zettingen

   Een van de positieve kenmerken van de betonnen heipaal is er sprake is van minimale zettingen. Waar bij andere paalsystemen de paal zich nog eerst moet zetten voordat belasting kan worden gedragen, is dat bij de betonnen heipaal niet nodig. Door het heien van de heipaal wordt de grond verdrongen en verdicht. Daardoor kenmerkt de grondverdringende paal zich door hoge draagvermogens en minimale zettingen van de paal onder belasting. 

   Grote draagkracht

   De betonnen heipaal is in staat om grote draagkracht te leveren. Grote draagkracht op kleine palen, en nog grotere belastingen op de zware heipalen. En dat bij minimale zettingen.

   schoor heien palen voor windmolen


   Na installatie direct belastbaar

   Een van de voordelen van de geprefabriceerde heipaal is dat de paal na het heien direct bruikbaar is voor de verdere bouw. Het beton hoeft niet meer uit te harden, dat is in de fabriek al gebeurt. Zo gaat er geen kostbare bouwtijd en daarmee bouwplaatskosten verloren.

   Schone bouwplaats

   Een ander voordel is dat de bouwput schoon blijft. Bij grond verwijderende paalsystemen, zoals avegaarpalen, wordt grond omhoog gehaald. De vele kubieke meters grond komen in de bouwput terecht. Dit maakt de bouwput niet overzichtelijker, schoner of veiliger. De uitkomende grond moet worden afgevoerd. En dat hoeft bij een geprefabriceerd, grond verdringende betonnen heipaal niet. Er komt bij een heipaal geen grond omhoog.

   Duurzaam

   Door prefabricage onder geconditioneerde omstandigheden is het beton van hoogwaardige kwaliteit. De geprefabriceerde betonnen heipaal wordt duurzaam geproduceerd; door een deel van de grondstoffen van beton te vervangen door gerecycled materiaal (betongranulaat) wordt het gebruik van primaire grondstoffen zoals zand en grind beperkt. 

   © 2015/2016/2017/2018 AB-FAB - Website ontwikkeling: Wurld