Betrouwbaar

De geprefabriceerde betonnen heipaal heeft zich al decennia bewezen als een betrouwbaar funderingselement. ​​​​​​​Wat zorgt ervoor dat de prefab heipaal zo betrouwbaar is, en wat zijn de voordelen van de heipalen ten opzichte van andere paal- en funderingssystemen?

  Heipalen

  De voordelen van geprefabriceerde betonnen heipalen

  Betrouwbaar

  De geprefabriceerde betonnen heipaal heeft zich al decennia bewezen als een betrouwbaar funderingselement. ​​​​​​​Wat zorgt ervoor dat de prefab heipaal zo betrouwbaar is, en wat zijn de voordelen van de heipalen ten opzichte van andere paal- en funderingssystemen?

   10 feiten

   1. Alle in de grond te brengen palen zijn nauwkeurig gedefinieerd.
   2. Alle palen worden geproduceerd onder gecontroleerde omstandigheden.
   3. Alle parameters zoals druksterkte en voorspanning zijn tevoren bekend
   4. De maatvoering en toleranties zijn gegarandeerd door controle voor installatie.
   5. Er bestaan geen twijfels over het resultaat, niets wordt aan het toeval overgelaten.
   6. De eventuele zettingen zijn beperkt tot minimale waarden.
   7. Voorspanning maakt dat palen trekspanningen kunnen opnemen
   8. Opheien (bij paalgroepen) kan worden gecorrigeerd.
   9. De palen zijn na installatie onmiddellijk belastbaar.
   10. Het resultaat is een starre fundering met een groot draagvermogen.

   Geprefabriceerd

   De betonnen heipaal is geprefabriceerd; hij wordt onder ideale omstandigheden in de fabriek gemaakt. Daardoor is de kwaliteit van de heipaal onafhankelijk van weersinvloeden, de grond en uitvoering. Voordat de paal wordt geheid, kan deze worden beoordeeld, de doorsnede en lengte worden nagemeten. De heipaal is de enige paal die tijdens de installatie het zwaarst wordt belast. Met de zware klappen van het heiblok wordt de paal volledig getest. Heeft de heipaal deze heiklappen weerstaan, dan is de paal in orde. De kwaliteit is indiscutabel. Daarmee geldt: heien is uitvoeringscontrole


   productie heipalen lange bank

   Minimale zettingen en grote draagkracht

   Een van de positieve kenmerken van de betonnen heipaal is er sprake is van minimale zettingen. Waar bij andere paalsystemen de paal zich nog eerst moet zetten voordat belasting kan worden gedragen, is dat bij de betonnen heipaal niet nodig. Door het heien van de heipaal wordt de grond verdrongen en verdicht. Daardoor kenmerkt de grondverdringende paal zich door hoge draagvermogens en minimale zettingen van de paal onder belasting. De betonnen heipaal is in staat om grote draagkracht te leveren. Grote draagkracht op kleine palen en nog grotere belastingen op de zware heipalen. En dat bij minimale zettingen.


   schoor heien palen voor windmolen​​​​​​​


   Na installatie direct belastbaar

   Een van de voordelen van de geprefabriceerde heipaal is dat het beton al volledig is uitgehard. Wanneer de heipaal op de bouwplaats aankomt is de heipaal al op sterkte. Dat betekent dat na installatie de heipaal direct bruikbaar is voor het vervolg. De paal kan worden gesneld of de prefab fundering kan direct op de geheide paal worden geplaatst. De tijdwinst is enorm. Er hoeft niet te worden gewacht op het uitharden van de paal, wanneer die in het werk is gestort. Dat levert naast tijdwinst ook financieel voordeel.

   Schone bouwplaats

   Een ander voordeel is dat de bouwput schoon blijft. Bij grond verwijderende paalsystemen, zoals avegaarpalen, wordt grond omhoog gehaald. De vele kubieke meters grond komen in de bouwput terecht. Dit maakt de bouwput niet overzichtelijker, schoner of veiliger. De uitkomende grond moet worden afgevoerd. En dat hoeft bij een geprefabriceerd, grond verdringende betonnen heipaal niet. Er komt bij een heipaal geen grond omhoog.

   Duurzaam

   Door prefabricage onder geconditioneerde omstandigheden is het beton van hoogwaardige kwaliteit. De geprefabriceerde betonnen heipaal wordt duurzaam geproduceerd; door een deel van de grondstoffen van beton te vervangen door gerecycled materiaal (betongranulaat) wordt het gebruik van primaire grondstoffen zoals zand en grind beperkt.