Esthetiek

Balkons

De architect kan allerlei functionele elementen inzetten als versterking van het gevelbeeld.Het kan daarbij gaan om zichtbare kolommen, siervlakken, raamkaders, entreeportalen, luifels en vele andere grotere prefab betonelementen. 

Een veel gebruikt element is het balkon. Een balkon verhoogt het woongenot aanzienlijk. Niet voor niets worden zowel bij nieuwbouw- als bij renovatieprojecten in veel gevallen ruime balkons aangebracht. Prefab betonnen balkons zijn daarbij dé standaard. Echter, de tijd van rechttoe rechtaan is daarbij verleden tijd. In de vormgeving van veel woningbouwprojecten vervullen de balkons namelijk een essentiële rol. Dat kan zijn door de ritmiek waarin de balkons zijn geplaatst, de vormgeving van de balkons zelf en/of de uitstraling van de balkons, doordat deze door kleur of bekleding zorgen voor harmonie of juist contrast in het gevelbeeld. Meerwaarde voor de architectuur van de woningen én uiteraard meerwaarde voor de woonconsument die de beschikking heeft over een aantrekkelijke buitenruimte.

Braziliaanse sfeer

Knikken en knakken, dat is de omschrijving voor de prefab betonnen galerijen van dit woongebouw. Het ‘flatgebouw’ oogt door de speelse stapeling frivool en lijkt op de Braziliaanse woonsfeer. Overigens met een mooie afronding van de knik, zodat het gebouw mooie golvende lijnen laat zien. 


Sierlijk wit en golvend

Balkons in hoogwaardige architectonische prefab beton: in een krachtige witte kleur en gebogen vormen.


Eén geheel in gevelbeeld

De prefab betonnen balkons zijn fabrieksmatig bekleed met dezelfde gevelstenen om er één geheel van te maken.


Ultradun past bij nieuw en bestaand

Ultradunne balkonplaten voorkomen dat een (bestaand) gebouw lomp overkomt als er grote balkons worden toegepast.